Tuininrichting

Tuininrichting

Een tuin is een aangename omgeving waar je je kan ontspannen. Het is dan ook belangrijk dat je een sfeervolle inrichting hebt. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van de beschikbare ruimte, je eigen smaak en hoe je je tuin wilt aankleden. Een voortuin wordt vaak gezien als het visitekaartje van een huis, want voorbijgangers zien natuurlijk als eerste je voortuin. Het is best een klus om een leuke en mooie voortuin aan te leggen en deze ook goed in te richten. Probeer het in ieder geval onderhoudsvriendelijk te houden. Dit kan je realiseren door bijvoorbeeld bestrating aan te leggen. Hou je ervan om in je voortuin te tuinieren dan kan je ervoor kiezen om een combinatie van bestrating en groen te doen. Zorg er wel altijd voor dat de kleuren goed bij elkaar en bij het huis passen.

Wanneer je een wat kleinere tuin hebt is het belangrijk om effectief te werk te gaan. Kleine tuinen ondervinden enkele problemen zoals inkijk en schaduwen, omdat een kleine tuin vaak gelegen is in een stad of een dichtbebouwd gebied. Wil je lekker privé zitten, dan kunnen klimplanten een oplossing zijn. Je moet je wel realiseren dat hoge beplanting inkijk tegen gaat, maar dat je dan zelf ook niet meer goed naar buiten kan kijken. Je moet je tuin niet helemaal vol zetten met van alles en nog wat, maar kies planten die goed tegen schaduw kunnen en niet heel veel zon nodig hebben. Wil je je kleine tuin wat spannender maken dan kan dat door het aanbrengen van hoogteverschillen. Dit kan je doen door bijvoorbeeld een terras of zitkuil te maken. Doordat je met verschillende compartimenten werkt kan je je kleine tuin groter laten lijken. Er zijn heel erg veel mogelijkheden denkbaar. Kies dus echt iets wat je smaak is en waar je je fijn en prettig bij voelt.

MEER ARTIKELEN

Tuinplanten

Decoratie

Bestrating

RECENTE BERICHTEN

De stap naar een groter huis
Wonen
Renelobbe

De stap naar een groter huis

Een groter huis is vaak een droom voor velen, zeker bij gezinsuitbreiding. Meer ruimte biedt meer comfort en mogelijkheden voor een groeiend gezin. Financieel kan

LEES MEER »