Hangmat: gebruik is helemaal niet moeilijk

De hangmat biedt verrassend veel mogelijkheden. Meer dan je aanvankelijk zou denken, veel mensen beschouwen het als een soort van gadget; leuk om te zien hangen maar minder geschikt om te gebruiken. Niets is echter minder waar. Groot voordeel is verder dat de hangmat van tegenwoordig in tal van verschillende kleuren en in verschillende maten beschikbaar.

Je kunt ook prima zitten in de moderne hangmatten

Wist je dat de hangmat niet alleen is om in te liggen bijvoorbeeld? Je kunt er ook prima in ‘hangen’, dan zit je in het midden. Heerlijk hoor, neem er een goed boek en een wijntje bij en je hebt een heerlijke middag. Wat veel mensen ook niet weten is dat de meest comfortabele positie precies is. Dat is namelijk niet in een rechte lijn en dus niet die positie van de vorm die hangmatten zelf hebben. Juist diagonaal lig je perfect op je hangmat, ietwat schuin dus. Ga je in een rechte lijn liggen, dan gaat de mat namelijk vaak wat om je heen krullen.

Veel minder warm en een betere afvoer van lichaamswarmte

Een groot voordeel van het gebruik van een hangmat is dat het behoorlijk minder warm is. Ga je op een stoel zitten namelijk, dan trekt de warmte van de zon in de kussens waarop je zit. Lig je in een van de hangmatten, dan zweef je in de lucht en dat betekent dat je lichaam veel beter in staat is om warmte kwijt te raken. Lig je, dan voel je de wind door de hangmat en dat geeft bovendien een verkoelend effect.

Het in- en uitstappen is helemaal niet moeilijk

Nee. Moeilijk is het niet om gebruik te maken van hangmatten. Wil je in je hangmat komen, ga dan in het midden van de mat staan, met de rug er naar toe. Je pakt vervolgens met de ene hand het achterste deel van de mat en met je vrije hand vervolgens het voorste deel. Als je beide delen vast hebt, trek dan het achterste gedeelte omhoog, terwijl je het voorste gedeelte juist iets omlaag, inderdaad in de richting van de billen. Daarna ga je zitten. Kind kan de was doen.

Geen enkele reden om af te zien van een hangmat

Uitstappen? Pak dan met de ene hand het zijvlak van de mat vast, precies aan de zijde waar je uit de mat wilt stappen. Terwijl je dit doet en je dus aan de buitenkant van de mat vasthoudt, gooi jij je benen aan de zijkant van de mat en je stap vervolgens gemakkelijk uit. Het is iets dat zowel jong als oud prima kan. Daarmee is een van de meest voorname reden om af te zien van hangmatten ook meteen weg te nemen.

Marañon: hangmatten en hangstoelen specialist.

Twee bomen of een mat in een standaard

Heb jij twee bomen in de tuin waartussen je de hangmat vast kunt maken? Dan heb je de perfecte voorwaarden. Je kunt echter ook kiezen voor een standaard waarin de mat hangt. Het maakt het product nog veelzijdiger, want nu kun je hangmatten dus ook gewoon overal mee naartoe nemen. 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *