Bomen

Bomen

Bomen hebben elk een ander en vooral eigen effect op de tuin, want ze zijn er in vele verschijningsvormen. Kies een boom of meerdere bomen die jouw gewenste effect kunnen bereiken. Wanneer je een boom kiest met een vrije stam ziet de ruimte er open uit, omdat je nog onder de boom door kan kijken. Wil je een ruimte wat meer opvallen kies dan voor een beveerde boom of een boom met veel takken. Elke boom is een prachtig object. Heb je maar een beperkte beschikbare ruimte dan is een zuilvormige boom een leuk idee. Bomen die in vormen geschoren zijn, zijn vaak ideaal en passen goed in de wat kleinere tuinen. Goed gesnoeide bomen kunnen een lelijke muur camoufleren of privacy creëren. Met bomen heb je talloze mogelijkheden.

Het is belangrijk om diepte aan je tuin te geven. Dit kan vaak gecreëerd worden door bomen. Het is mooi om bomen met verschillende bladstructuren en groeiwijzen met elkaar te combineren. Een tuin met bijvoorbeeld een donkergroene haag past goed bij een boom met een licht gekleurd blad. Er bestaan zoveel soorten groen, maar je hebt ook bomen met rode of grijze bladeren. Wil je iets unieks maken van je tuin, zoek dan het contrast op, maak het spannend en geef de juiste diepte aan je tuin.

Een boom met een bepaalde sierwaarde speelt ook een grote rol in een tuin. Wanneer je als katteneigenaar veel verwachtingen en wensen hebt dan zoek je waarschijnlijk een boom met een eigen specifieke sierwaarde. Bomen kunnen bijvoorbeeld een prachtige bloei hebben zoals bloesembomen, terwijl andere bomen in de herfst felle rood purperen bladeren hebben. Je hebt ook bomen met bijzondere vruchten of bomen met een mooie wintersilhouet. Bomen hebben niet alleen in de zomer een functie, maar zijn in alle andere seizoenen ook aantrekkelijke blikvangers. Wanneer je een bom goed uitkiest dan kan het veel goeds doen voor je tuin.

MEER ARTIKELEN

Tuinplanten

Decoratie

Bestrating

RECENTE BERICHTEN

De stap naar een groter huis
Wonen
Renelobbe

De stap naar een groter huis

Een groter huis is vaak een droom voor velen, zeker bij gezinsuitbreiding. Meer ruimte biedt meer comfort en mogelijkheden voor een groeiend gezin. Financieel kan

LEES MEER »