Bestrating

Bestrating

Sierbestrating is mooi voor in je tuin, maar kan een lastige keuze zijn. Er zijn heel veel soorten sierbestrating. Je kan voor sierbestrating kiezen uit verschillende soorten materialen. Elk materiaal heeft zo haar eigen kenmerkende eigenschappen. De meest voorkomende sierbestrating bestaat uit stenen, beton-, print-, natuursteen- of keramische tegels en dan heb je ook nog de keuze of je het met met of zonder coating laat leggen. Grind en split zijn ook bekende sierbestratingen.

Betontegels zijn eenvoudig te leggen en relatief goedkoop. Er is een onderscheid te maken tussen tegels met of zonder coating. Terrastegels met een coating zijn duurzamer dan tegels zonder coating. Wij hebben betonnen tegels voor het terras maar ook stenen en klinkers die geschikt zijn voor de oprit of het terras. Wilt u geen tegels op uw terras, maar kleinere stenen? Kijk dan naar onze tuinbestrating. Wanneer u een oprit wilt bestraten heeft u stenen nodig die dikker zijn dan 6 cm en deze vindt u hier.

Bestrating voor het terras of voor de oprit

Wanneer je geen grote tegels wilt gebruiken voor je tuin of looppad dan kan je kiezen bijvoorbeeld kiezen tussen stenen of klinkers. Tegels zijn vaak dikker dan stenen en klinkers en hebben ook een andere uitstraling. Wanneer je stenen of klinkers wilt aanleggen dan kan je kiezen tussen getrommeld en ongetrommeld materiaal. Wanneer stenen getrommeld zijn, zijn ze kunstmatig verouderd door bekrassingen en de stenen af te laten brokkelen. Getrommelde stenen hebben een ouderwetse, maar prachtige uitstraling. Wanneer je waarde hecht aan goede kwaliteit, duurzaamheid en er niet teveel werk mee wilt hebben dan kan je het beste kiezen voor keramische tegels. Doordat deze tegels zijn gebakken, hebben ze een hard, slijtvast en kleurvast oppervlak. Keramiek kan je ook nog eens recyclen. Wil je een leuke print dan zijn plinttegels ideaal voor in jouw tuin. Je kan natuurlijk ook kiezen voor de harde, slijtvaste, duurzame en weerbestendige natuurstenen.

MEER ARTIKELEN

Tuinplanten

Decoratie

RECENTE BERICHTEN

De stap naar een groter huis
Wonen
Renelobbe

De stap naar een groter huis

Een groter huis is vaak een droom voor velen, zeker bij gezinsuitbreiding. Meer ruimte biedt meer comfort en mogelijkheden voor een groeiend gezin. Financieel kan

LEES MEER »