Do's and don'ts als je je bankirai terras wil reinigen

Do’s and don’ts als je je bankirai terras wil reinigen

Het zonnetje komt tevoorschijn en dan is het meteen tijd om van je prachtige bankirai terras te genieten. Maar hoe zorg je ervoor dat het hout schoon en mooi blijft zonder het te beschadigen?

Kies je gereedschap zorgvuldig

Ja, je kan direct naar de hogedrukreiniger grijpen voor instant resultaat, maar je moet wel voorzichtig zijn. Bankirai is een stevig hout, maar het kan beschadigen onder té krachtige waterstralen. Een alternatief is een zachte borstel en een milde reiniger. Hoewel het verleidelijk is om snel klaar te willen zijn, vraagt een goede reiniging tijd en aandacht. 

Schoonmaken als een pro

Voor een grondige schoonmaak van tuin en terras begin je met het verwijderen van al het vuil en de bladeren. Dit zorgt ervoor dat je met een schone lei begint! Hier kan een hakselaar handig zijn voor het versnipperen van grotere takken of bladeren die op je terras zijn beland. Een schoon terras betekent een beter overzicht van wat er moet gebeuren. Vervolgens gebruik je een oplossing van warm water en een beetje zeep om het oppervlak zachtjes te schrobben. Spoel het daarna af met schoon water en laat het goed drogen voordat je het behandelt. Dit droogproces is essentieel om ervoor te zorgen dat de olie of beits later goed hecht.

Bescherm je terras

Nadat je terras volledig droog is, behandel je het met een speciaal houtolieproduct. Dit helpt de kleur te behouden en beschermt. Breng het aan met een roller of kwast en zorg ervoor dat het gelijkmatig verdeeld is. Dit zal de natuurlijke kleur en de nerf van het hout naar voren brengen. Deze beschermende laag moet regelmatig opnieuw worden aangebracht om de levensduur van je bankirai te verlengen.

Het lijkt misschien veel werk om je bankirai terras goed te onderhouden, maar het is de moeite waard. Je terras blijft er niet alleen langer als nieuw uitzien, maar het blijft ook veiliger en steviger. Een goed onderhouden terras is een fijne plek om te vertoeven met familie en vrienden, en te genieten van de zomer. En daar doe je het voor nietwaar? 

De juiste materialen en gereedschappen, samen met een regelmatige onderhoudsroutine, zorgen ervoor dat je bankirai terras de tand des tijds doorstaat. Eventueel een hogedrukreiniger, een zachte borstel, een milde reiniger en de juiste houtolie zijn dan ook onmisbaar. En die hakselaar? Die komt ook nog eens van pas bij het snoeien, later in het seizoen. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *