tuin

Je tuin klaarmaken voor het voorjaar: tips

Het voorjaar komt eraan! En dat betekent dat straks alle bloemen weer beginnen te bloeien en de vogeltjes weer op bezoek komen. Wil je ook een voorjaar klare tuin? Lees dan hier hoe je dat aan pakt! 

Tip 1: Bemesten en onkruid wieden

Een gezonde tuin is eentje waar de bloemen en planten graag in willen groeien, en dat is precies waar een voorjaar klare tuin nodig heeft. Er zijn een aantal manieren waarop je dit kunt veroorzaken. Één van deze manieren is het bemesten van je tuin. Tijdens de winter heeft de tuin heel wat moeten doorstaan, en het kan nu de lente er aan komt wel wat voeding gebruiken. Het bemesten van de grond zorgt ervoor dat de slechte bacteriën verwijderd worden en het voorkomt ziektes. 

Als tweede kun je het onkruid gaan wieden. De meest effectieve manier om dit te doen is bij hand. Op deze manier kun je alle wortels er mee uit trekken om te voorkomen dat ze terug komen. Door het onkruid te verwijderen wordt de grond gezonder en hebben andere bloemen en planten meer ruimte om te groeien. 

Tip 2: Het maaien van gras en snoeien van planten

We zijn nu aangekomen bij het onderdeel ‘tuinonderhoud’. Je kunt hier zelf mee aan de slag, maar je kunt er ook voor kiezen om een tuinman of hovenier in te schakelen. 

Door je tuin te maaien zorg je ervoor dat het dode gras en mos verwijderd wordt en er weer mooi groen en gezond gras voor in de plaats kan komen. En eigenlijk geldt hetzelfde voor de planten die je snoeit. Wanneer dit op de juiste manier gedaan wordt, heb je er het hele jaar profijt van. 

Tip 3: Groene aanslag verwijderen en kalk strooien 

Groene aanslag op je tuinpad of terras kun je op verschillende manieren verwijderen. Zo kun je strooizout gebruiken, groene Biotex, schoonmaakazijn of gewoonweg de hogedrukspuit. 

Uiteindelijk maakt het niet uit wat je kiest, als het maar werkt voor jou en het de groene aanslag kan verwijderen. Weet wel om geen chloor te gebruiken, omdat dit schadelijk is voor het milieu. 

Een andere manier waarop jij je tuin een handje kunt helpen is door het strooien van kalk. Hiermee verbeter je namelijk de bodemstructuur en verlaag je de PH-waarde. 

Tip 4: Voer de vogeltjes

Ben je op zoek naar een levende tuin in de lente? Hang dat vetbolletjes op of plaats een vogelbadje en geniet van de verschillende vogeltjes die hier op af komen! 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *