4 tips om een après-ski na te bootsen thuis

Heb je geen tijd om te gaan skiën dit jaar? Of ligt er gewoon te weinig sneeuw? Dan is het misschien tijd om een après-ski thuis te organiseren. Skikleding, een open haard en foute muziek: de drie ingrediënten voor een onvergetelijke après-ski!

Organiseer een tuinfeest

Op een koude winteravond nodig je alle vrienden en familie bij jou thuis uit. Dresscode? Winter après-ski. Met lekker warme skipakken en kleurrijke accessoires waan je in een après-ski bar. En bonus: iedereen heeft het lekker warm! Je kan ook een gashaard voor buiten aansteken voor wat extra sfeer en warmte. Verder heb je goede muziek, luidsprekers, lichtjes en natuurlijk drank en eten nodig. Een barbecue organiseer je snel, zeker wanneer iedereen een slaatje meebrengt, of voorzie wat simpele ovenhapjes. Qua drank kan je buiten een ijskast aansluiten, maar je kan ook glühwein serveren en de jeneverflessen klaarzetten. 

Sfeer creëren binnen

Ook binnen kan je genieten van een après-ski feestje. Zo vind je op Spotify heel wat après-ski afspeellijsten en je kan zelf wel wat echte klassiekers toevoegen. De skikleding zouden we even vergeten, maar je kan gerust een winterse trui aandoen. Verder steek je natuurlijk de openhaard of inbouwcassette aan, heerlijk toch zo’n knetterend vuur? Als je het wat gemoedelijker wil maken, kan je ook gezelschapsspelletjes uitstallen, of kan je een heerlijke maaltijd koken. Hoe jullie ook après-ski vieren, het belangrijkste is dat je een winters vakantiegevoel hebt!

Tijd voor een vieruurtje?

Skiërs kijken niet alleen uit naar après-ski avonden, maar ook naar de heerlijke vieruurtjes om even te bekomen. Haal je bakkunsten boven en bak een heerlijke apfelstrudel volgens oma’s recept. Serveer er een warme chocomelk of latte bij, mét slagroom natuurlijk. Als je er graag een winterse koffieklets van wil maken, kan je ook verschillende koffierecepten uitproberen, verschillende soorten thee schenken en je favoriete taarten bakken. Als het weer zich ertoe leent, kan je met z’n allen genieten van de zon op je snoet op het terras. Een apfelstrudel zal nog nooit zo lekker zijn geweest!

Organiseer een movie night

Naast kerstfilms zijn er ook heel wat skifilms op streaming platformen te vinden. Kies de meest melige of grappige eruit zoals Love on the Slopes of Three Night Stands en haal de popcorn erbij. Nodig wat vrienden of vriendinnen uit, en organiseer een ware movie night met een sleepover. Wedden dat je erna zeker droomt van een hele dag op de latten?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *