Een zomerproof tuin om heel de zomer van te genieten

Bloedheet was het de afgelopen dagen. Als dat een voorbode was op de temperaturen aankomend seizoen, dan mogen we ons een écht tropische zomer verwachten. En als het heet is, dan willen we vooral op ons gemak kunnen genieten, het liefst in eigen tuin! Is jouw tuin al zomerklaar? 

Planten 

Nieuwe planten en struiken zet je best in de aarde in het midden van het voorjaar. Maar ook nu kan je nog wel wat aanpassingen doen in een perkje. Rep je nog gauw naar het dichtstbijzijnde tuincentrum en sla je slag nog voor de temperaturen helemaal de hoogte inschieten! Onze favorieten? Klimhortensia en de vlinderstruik. Je hebt waarschijnlijk ook wel gehoord over de aanhoudende droogte. Om water te besparen vang je regenwater of kraantjeswater op om de dorst van de plantjes te lessen: lekker ecologisch!

Terras

Met de zomer in aantocht plannen we gezellige BBQ’s en leuke tuinfeesten. Maar first things first: Voor we aan de sangria en de vino bianco nippen is het eerst tijd voor het grove werk. Kan het terras wel een schrobbeurt gebruiken? Dan is dit het moment. Zowel een stenen als een houten terras krijg je weer helemaal fris met de hogedrukspuit. Een stevig karwei waarbij je best een dassy werkbroek draagt, maar toch een stuk lichter en een minder vuil werkje dan met de oude schrobborstel. Haal je het onkruid tussen de stenen en de planken uit? Of hou je wel van een wildere look? Aan jou de keuze. 

Prieeltje of tuinhuis

Prieeltjes zijn weer helemaal terug. Heb je de ruimte en de tijd om zo’n prachtig tuinhuisje te bouwen? Trek je blaklader broek aan en ga aan het plannen. Een prieeltje zorgt voor dé ultieme summervibe in jouw tuin. Ideaal om in te lunchen, een boek te lezen, te aperitieven of een kaartje te leggen met vrienden. Ga je voor een prieeltje met klimrozen? Geweldig idee. Vergeet ook de romantische verlichting niet! Is een klassiek tuinhuis meer jouw smaak? Zowel tuinhuisjes als prieeltjes zijn vrij eenvoudig te maken als je een handige harry of Hariëtte bent. Liever een kant-en-klaar model? Neem dan eens een kijkje online of in de gekende doe-het-zelfzaken. Je vindt ze in alle stijlen. Modern, klassiek, landelijk, Scandinavisch of retro? Voor elke meug een prieel!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *