Wat te doen met een extra slaapkamer

Vaak weten we niet goed wat te doen met een extra slaapkamer is huis. Maak je er een gastenkamer van, voor het geval er eens iemand blijft logeren? Of wil je de kamer liever op een andere manier benuttigen? Je kan er bijvoorbeeld een yogakamer van maken, een plaats waar je je kan ontspannen met een video game of je kan er een kleine bibliotheek van maken. Helemaal voor jezelf. 

Er is niemand die zegt wat je een extra slaapkamer kan of moet doen. Dat kan je dus helemaal zelf bepalen. En daar mag je gerust je fantasie voor gebruiken. Droom je van een ruimte waar je in alle rust aan je creatieve projecten kan werken? Of van een ruimte waar je mysterie romans kan schrijven? Misschien wil je wel een uitgebreide dressing of garderobe waar je je kledij veilig kan ophangen. 

Een (wo)man cave

Onze levens kunnen erg druk zijn. Zeker wanneer we een drukke baan met een gezin combineren. Het is dus niet verwonderlijk dat je af en toe snakt naar wat rust. Een moment voor jezelf. Een (wo)man cave kan je helpen die rust te bewaren, zodat je je weer helemaal opgeladen in de ratrace kan storten. 

Wat is zo’n (wo)man cave precies? Dat bepaal je zelf. Enthousiaste gamers hebben wellicht nood aan een ruimte waar ze hun spelcomputer en spelen veilig kunnen opbergen. Yogi’s hebben liever een ruimte met een zacht interieur en oefenmatten en muziek. Bibliofielen hebben dan weer meer aan een boekenrek, een zachte fauteuil en een leeslamp. 

Richt de ruimte knus in

Om een extra slaapkamer in een ruimte voor jezelf om te bouwen, heb je een minimum aan inrichting nodig. Daarbij moet je natuurlijk het doel van de ruimte in gedachten houden, maar er zijn een aantal basiselementen die overal terug komen. 

Zo’n ontspanruimte draait natuurlijk om rust en privacy. Met de juiste raamdecoratie kan je een heel intieme sfeer creëren zonder dat het veel moet kosten. Heb je nood aan zonwerende raambekleding, bijvoorbeeld om lastige reflecties van je scherm te houden? Dan zijn rolgordijnen op maat je beste vriend. 

Tank even bij en vlieg er dan weer in

Wat een (wo)man cave zo speciaal maakt, is dat het je even de ruimte geeft om te bekomen, zodat je er weer met volle batterijen tegenaan kan. Het is een toevluchtsoord, een plaats om even op jezelf te zijn. 

Spreek dus goede regels af met je huisgenoten. Gun jezelf de rust die je af en toe nodig hebt, zonder dat je gezin er voor moet inboeten. Quality time met het hele gezin is immers minstens even waardevol.  

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *