Je eigen tuin: deze tuinmachines en -gereedschappen moet je hebben

Ga je voor het eerst alleen of samenwonen? Of ruil je je appartement met terras in voor een huis met een tuin? Dan ga je je tuin moeten onderhouden. Daarvoor heb je de juiste materialen en machines nodig. Welke dat zijn, ontdek je hier!

Must-have tuinmachines

Klussen in de tuin is een stuk leuker met de juiste tools. Ga je iets eenmaligs doen in je tuin en wil je daarvoor geen nieuw toestel aanschaffen? Dan kan je wel eens een machine lenen bij je buren. Maar voor recurrente klusjes zoals het gras maaien, hagen snoeien of verticuteren, is het het handigst dat je je eigen werkmateriaal zoals tuinmachines en tuingereedschap hebt.

  • Grasmaaier

Investeer in een goede gras- of robotmaaier. Vul eventueel nog aan met een kantenmaaier voor een perfect onderhoud van je gazon en de graskanten rond je huis.

  • Bladblazer

Om te voorkomen dat je afgevallen bladeren op je gazon uren bij elkaar moet staan harken, is werken met een bladblazer ten zeerste aan te raden. Je blaast alle bladeren in hoopjes bij elkaar en hoeft ze nadien enkel nog maar netjes in zakken te verzamelen of op je composthoop te gooien.

  • Heggenschaar

Hiermee bekom je echt de beste snoeiresultaten. Je struiken en hagen hebben snel weer hun vertrouwde vorm.

  • Verticuteermachine

Je gazon mooi groen en mosvrij houden, doe je door jaarlijks te verticuteren. Je verwijdert hiermee dood gras waardoor je gazon opnieuw lucht krijgt en het terug een mooi grastapijt (zonder mos!) kan worden. Gebruik tevens goede voedingsstoffen voor je gras.

Must-have tuingereedschap

Voor tuingereedschap geldt dezelfde regel als bij tuinmachines: schaf je eigen basisset aan van tools die je vaak nodig zal hebben. Aangezien je tuingereedschap je hele leven lang nodig hebt, is het ook een goed idee om te investeren in gereedschap van uitstekende kwaliteit.

  • Spade

Hiermee kan je grond omspitten, sleuven graven, grond wegvoeren, planten of algemene grondwerken uitvoeren.

  • Hark

Een hark is ideaal om bladeren bij elkaar te harken of dood gras wanneer je verticuteert. Ook om grond te egaliseren of kluiten aarde los te maken is een hark zeer handig.

  • Tuinslang

Een tuinslang is echt onmisbaar in iedere tuin. Bewatering is dan ook essentieel om je planten goed te laten groeien.

  • Handschopje

Ideaal om bloempotten te vullen met aarde, zaaiingen te planten en kleine werkjes uit te voeren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *